zaterdag 11 februari 2012

Jeff Foster


Vrijheid in iedere Ervaring:  ‘Open staan voor het leven, wat er ook gebeurt.’

We spenderen ons leven aan het zoeken naar rijkdom, liefde, succes, goedkeuring en zelfs ‘spirituele verlichting’ in de toekomst. We verlangen naar vervulling en heelheid. Echter midden in het hart van het leven, is er een intimiteit, een eenvoud, een immense ruimte die niet in woorden is uit te drukken. En die niet kan worden bereikt door enige inspanning van onszelf. In onze uitputtende pogingen om te veranderen, onszelf te verbeteren, om ‘perfect’ of ‘verlicht’ of ‘perfect verlicht’ te worden, negeren we deze woordenloze intimiteit die er hier-en-nu al is.  Het is een intimiteit die eigenlijk ons ware thuis is, en het einde van onze zoektocht.

Jeff Foster deelt in zijn boeken en bijeenkomsten deze tijdloze boodschap van non-dualiteit: eenheid, niet-afgescheidenheid, heelheid. Een boodschap die in ultieme zin onmogelijk in woorden is te vatten, maar waar in helderheid naar verwezen kan worden.

Jeff schrijft op een eenvoudige, menselijke, toegankelijke en ‘down to earth’ manier over non-dualiteit. Onder zijn vriendelijke en liefdevolle begeleiding worden we terugverwezen naar het wonder van het leven zoals het NU is. Met andere woorden: naar het tijdloze huidige moment, en naar de vrijheid, lichtheid en liefde te midden van iedere ervaring – zelfs de meest pijnlijke.

Wie is Jeff Foster?
Jeff Foster is in 2001 afgestudeerd in astrofysica aan de Cambridge Universiteit. Een aantal jaren na zijn afstuderen, na een periode van ernstige depressie en ziekte, raakte hij verslaafd aan het idee van ‘spirituele verlichting’. Hij begon een zeer intensieve zoektocht die verscheidene jaren duurde. Deze spirituele zoektocht kwam tot een absoluut einde met het heldere inzicht dat de natuur van alles non-duaal is: er is altijd alleen Eenheid. In de helderheid van dit inzicht werd het leven wat het altijd was: spontaan, speels, vreugdevol en volledig ontwaakt.

Tegenwoordig houdt Jeff bijeenkomsten en retraites in non-dualiteit in Groot-Brittannië, Europa en de Verenigde Staten. Hierin wijst hij op een heldere en directe manier op de frustraties die gepaard gaan met onze zoektocht naar geluk en bevrijding, op de werking van de ‘mind’ en op de Helderheid in de kern van alles.

Zijn compromisloze benadering, vol humor en mededogen, vernietigt de hoop van de geest op een toekomstige verlossing en onthult een onvoorwaardelijke vrijheid en lichtheid die er altijd zijn, juist midden in het menselijke drama.
Engelstalige boeken van Jeff FosterGeen opmerkingen:

Een reactie posten