maandag 26 september 2011

Spiritualiteit met Kinderen

Spiritualiteit is een hot item, ook onder ouders en kinderen.

Hou jij je bezig met spiritualiteit? En je kinderen, zijn die er ook in geïnteresseerd? De combinatie kinderen en spiritualiteit krijgt steeds meer aandacht…

Spirituele opvoeding
Spiritualiteit wordt bij veel moeders een steeds belangrijker onderdeel van de opvoeding. Ouders willen dat hun kinderen overal voor open staan en proberen daarin het goede voorbeeld te geven. Zo worden de kleintjes tegenwoordig meer serieus genomen als ze praten over nachtmerries en het zien van geesten.En niet alleen de religie of levenswijze van de ouders spelen een rol bij de spirituele opvoeding. Zo kiezen steeds meer niet-gelovige ouders ervoor hun kind op een christelijke school te doen, zodat ze toch wat mee krijgen van dit geloof. Anderen kiezen juist bewust voor een openbare school, zodat hun kinderen met allerlei religies en leefwijzen te maken krijgen.

Spiritualiteit op school
Op de scholen zelf wordt er ook steeds meer aandacht aan spiritualiteit besteed. Zo zijn er verschillende scholen in ons land die de dag beginnen met yoga of meditatie. Dit zou namelijk bevorderlijk zijn voor de concentratie en het leerproces van de leerlingen.

Literatuur
In de spirituele wereld zijn verschillende cursussen, workshops, lezingen en boeken te vinden over vanalles en nog wat. Ook voor kinderen wordt er echter steeds meer georganiseerd en geschreven. Hieronder een greep uit de beschikbare literatuur: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten