maandag 30 januari 2012

Seks als Weg naar God

Tantraleraar David Deida beschrijft in Seks als weg naar God seksualiteit als een verfijnde uiting van spiritualiteit en als een weg naar spirituele groei. Seks als middel tot verdieping van spirituele bewustwording is een prikkelende stelling. In zijn boek laat Deida overtuigend zien hoe we op momenten van seksuele vervoering ons hart volledig openen voor het Goddelijke. Eerder verschenen onder de titel God en Eros.

'Een hartstochtelijk avontuur van seksuele spiritualiteit. Deida's woordkeus is een uitstekend voorbeeld van taalgebruik dat inspireert tot spiritualiteit.' – Ken Wilber

'God, seks en de dood zijn nooit eerder op zo'n manier met elkaar verweven als bij de meest populaire trendsetter en provocateur van de 21ste eeuw: David Deida.' – EnlightenNext magazine


De auteur beschouwt seksualiteit als uitgangspunt voor spirituele groei. Met dit boek wil hij, evenals in zijn workshops, mannen en vrouwen helpen hun seksualiteit te benutten voor het verdiepen van hun spirituele bewustwording.

Deida beschrijft hoe mannen en vrouwen een niet alleen bevredigende, maar ook vervullende seksualiteit kunnen bereiken, waarbij juist door de dualiteit van het mannelijke en vrouwelijke lichaam en geest de spirituele eenheid volledig tot uiting komt. Aan de hand van een aantal beschrijvingen van seksuele ervaringen komen thema's aan de orde als aandacht, extase, vertrouwen, eenheid en energie.

Elk hoofdstuk bestaat uit een deel voor mannelijke en een deel voor vrouwelijke partners. Geen gemakkelijk boek over het verbeteren van seksuele relaties, maar een boek voor spiritueel geinteresseerde lezers, die spiritualiteit een plaats willen geven in hun seksualiteitsbeleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten