zondag 16 december 2012

Paul Smit

Filosoof, schrijver, trainer, coach, muzikant, filmmaker, cabaretier en nondualist Paul Smit is één
van Nederlands meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Paul studeerde af op 'de evolutie van het menselijk bewustzijn' en verdiepte zich jarenlang in Oosterse wijsheden.

Met zijn achtergrond als cabaretier geeft hij de trainingen en voordrachten op een luchtige en interactieve wijze. Hij combineert humor met inhoud en speelt daarmee in op de processen die er binnen een organisatie spelen.

Kernbegrippen zijn daarbij voor hem: Vertrouwen, Verbinding en Creativiteit.

Paul's benadering van nondualiteit is gericht op het afwerpen van allerlei belemmerende overtuigingen die we over onszelf hebben. De Oosterse wijsheid verdeelt het menselijk verstand in de 'thinking mind' en 'working mind'. Eenvoudig vertaald als 'piekerverstand' en 'functioneel verstand'.

Het piekerverstand is continu bezig met oordelen, afschuiven van verantwoordelijkheid, angst voor verandering, oude koeien uit de sloot halen, projecteren en met de hoop op een 'beter verleden'. Het resultaat is frustratie, stress, veel emoties en ingewikkelde mensen. Het functionele verstand richt zich op mogelijkheden en oplossingen. Het kent de kunst van het loslaten en is vrij van stress, angst en frustratie.

Kijk voor meer informatie over nondualiteit op:www.nondualiteit.nu
Geen opmerkingen:

Een reactie posten